Google v tichosti změnil důležité nastavení své platformy Fotky: uživatelé mohou přijít o snímky

GoogleZdroj: vygenerováno Gemini
  • Google v tichosti upravil jedno z důležitých nastavení své platformy Fotky
  • Lhůta pro obnovu smazaných fotografií byla zkrácena na polovinu
  • To znamená, že po měsíci zmizí vaše snímky z koše v nenávratnu

Fotky Google jsou jednou z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších platforem od Googlu. Z obchodu Play byly staženy v počtu přesahujícím 10 miliard, což je obrovské číslo, které aplikaci řadí mezi nejstahovanější na světě. Vyhledávací gigant ale nyní přistoupil k poměrně zvláštnímu kroku a zkrátil lhůtu pro obnovení smazaných fotek.

Google mění důležitý prvek Fotek

Pokud ve Fotkách Google smažete fotografii, nezmizí zcela, ale pouze se přesune do koše. Když ji chcete odstranit natrvalo, musíte zamířit do koše a ten vysypat, přičemž pokud to neuděláte, po 60 dnech dojde k jeho automatickému vysypání. Mezitím ale můžete vyhozený obsah obnovit.

Google ale nyní udělal poměrně zvláštní krok a tuto lhůtu zkrátil na polovinu, tedy na 30 dnů. Fotografie z koše zmizí už po měsíci, a to znamená, že uživatelé mohou přijít o své snímky dřív, než byli zvyklí. Takto smazané fotografie či videa již nemohou být obnoveny.

Google
Zdroj: vygenerováno Gemini

Jak moc velký je to problém?

Pokud s tím uživatel počítá, tak to vlastně vyloženě zásadní problém není, ale určitě se najde pár lidí, kteří kvůli této změně o nějaký svůj obsah přijdou. V koši se totiž mohou ocitnout i omylem smazané fotografie, u kterých se poté může uživatel rozhodnout pro jejich obnovu.

Někteří uživatelé používají koš ke třídění fotografií – vyhodí do něj větší počet snímků, které v něm poté po určité době přeberou a ty, které chtějí zachovat, obnoví. Ty, které nikoliv, v něm nechají nebo je rovnou smažou. Pokud patříte mezi ně, určitě berte poloviční lhůtu na obnovu v potaz.

Nové pravidlo se postupně zavádí do provozu

Lhůta 30 dnů na obnovu fotografií již vstoupila v platnost a Google ji zavádí postupně. Pokud chcete zjistit, zda byla aplikována již i u vás, stačí zamířit do aplikace Fotky, kliknout na položku Sbírky a poté na Koš. V jeho horní části uvidíte upozornění na to, po jaké době bude obsah koše trvale smazán.

Zdroj: 9to5googleAndroid Headlines
Zdroj obrázků: Gemini (vygenerováno pomocí AI)

4 thoughts on “Google v tichosti změnil důležité nastavení své platformy Fotky: uživatelé mohou přijít o snímky”
    1. Ale to je normální, mám nový chytrouš pul roku a tam se píše to samé. To jen novináři nemají co čmárat ti blbečkové. Tak píšou a nebo napíšou jak se správně vysrat, na koho to nevym.

    2. Upřímně ani nevím proč je toto článek.
      Tohle není žádná novinka. MOŽNÁ u jednoho výrobce ano, ale už roky to je takto:
      30 dní základ, 60 dní pokud máte nastavenou extra obnovu.

      A je hodně málo llidí, kteří vůbec vědí, že si mohou fotky obnovit po smazání

  1. To ale musí být krásné zaměstnání, potit a publikovat stupidní články o problémech, které nejsou problémy 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *